Zelfzorgmiddelen

homeopathie en zelfzorgmiddelen gonnie enteWerkt een middel wat ik zelf kan kopen ook?
Homeopathische medicijnen kunnen veilig thuis of op het werk gebruikt worden om simpele problemen na kneuzen, kleine brandwonden, verrekkingen, pijnlijk doorkomende tanden en insectenbeten te behandelen.

Maar bij serieuze klachten zal er met zelfzorgmiddelen vaak weinig gebeuren.
Dit komt omdat een middel exact moet passen bij uw specifieke klachtenpatroon. In zelfzorgmiddelen zitten alleen ‘algemene‘ middelen en niet de specialistische middelen die aangewezen zijn voor dat moment. Het is ook hierom dat zelfzorgmiddelen alleen maar in lichte sterktes verkocht mogen worden en ze dus minder effectief zijn dan de middelen waar ik als homeopaat mee werk.
Voor serieuze klachten kunt u daarom beter een afspraak maken.

Minister Schippers 2013 
Vanaf 1 juli 2013 mag van minister Schippers niet meer op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen staan waarvoor ze gebruikt worden, omdat de werking niet wetenschappelijk bewezen zou zijn.
De kans zit er in dat homeopathische geneesmiddelen daardoor uiteindelijk uit de schappen zullen verdwijnen. Een trieste ontwikkeling als je bedenkt dat 80% van de Nederlandse bevolking voor homeopathie is en wel eens zelfzorgmiddelen gebruikt. Bovendien is het een achterhaald idee dat homeopathie niet wetenschappelijk zou zijn bewezen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek dat zowel de werking van hoge verdunningen als de positieve effecten van homeopathie aantoont.

Informatie
Als u informatie wilt over zelfzorgmiddelen mag u mij altijd bellen.

 

Meer weten over Homeopathie en wetenschappelijk bewijs: