Vaccinaties

homeopathie en discussie vaccinatieEr is veel discussie over het nut en het gevaar van vaccinaties. Arts-homeopaten en klassiek homeopaten zijn over het algemeen geen tegenstander van vaccinaties, maar de meesten zijn wel kritisch en zullen op de mogelijke gevolgen van vaccinaties wijzen. Zo zien we regelmatig direct na een vaccinatie eczeem, chronische verkoudheid, allergie, astma of andere aandoeningen optreden.

Uiteraard ligt de keuze om te vaccineren bij de ouders.

Homeopathie en vaccineren

Soms is het verstandig om voor het vaccineren te beoordelen of het kindje voor een vaccinatie eerst homeopathisch behandeld moet worden om zo de kans op complicaties te verkleinen. Ook bestaan er homeopathische geneesmiddelen die eventuele nadelige gevolgen zo veel mogelijk kunnen tegengaan. 

Mochten er bepaalde negatieve reacties zijn op een vaccinatie – eczeem, verkoudheden, epilepsie en vormen van autisme –, dan zijn er mogelijkheden om deze met passende homeopathische geneesmiddelen te behandelen, ook al heeft de vaccinatie lang geleden plaatsgevonden.

Wat is wijsheid?

Wat wijs is is aan een ieder om zelf te bepalen. Er zijn echter enkele zaken die u kunt doen en laten:

  • Vaccineer nooit als uw kind een beetje kwakkelt of ziek is. Laat u niet overhalen als een ander zegt ‘och het valt wel mee’. Uw kind moet fit zijn om een vaccinatie aan te kunnen.
  • Informeer goed voor u een besluit neemt.
  • U kunt veel informatie vinden op de site van de NVKP Hier wordt zowel het standpunt van de RIVM (Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) als de NVKP naast elkaar gezet. Ook op de site van Vaccinvrij.nl vind u veel informatie.

Ontstoren 
Als u al verder bent in uw zoektocht naar wel of niet vaccineren dan bent u het thema ‘ontstoren‘ vast al tegen gekomen.

Bijwerkingen vaccinatie
Heeft uw kind bijwerkingen van een vaccinatie meld dit dan altijd bij het Bijwerkingen Centrum Lareb en bij uw huisarts.

Let wel; u moet uw bevindingen zelf doorgeven aan Lareb. U kunt uw observaties over eventuele bijwerkingen natuurlijk aan de huisarts, het consultatiebureau en/of de apotheek vertellen maar zij geven het níet door aan Lareb. Dit dien je zelf te doen.

Boeken
Merlijn Boekhandel is een webwinkel waar u een uitgebreid assortiment boeken kunt vinden over dit onderwerp.

Terug naar de pagina Kinderen