Voordelen van homeopathie

 

Om ziekte echt te genezen moeten we het bij de wortel aanpakken. 
Dat doet een homeopathisch geneesmiddel.
Het stimuleert lichaam en geest om van binnenuit te herstellen.

De werking is mild maar zeer krachtig 
Anders dan vaak gedacht wordt werkt homeopathie zeer krachtig en vaak ook heel snel. Bij acute klachten soms binnen een dag.

Geen onderdrukking maar herstel van binnenuit
De klacht wordt niet onderdrukt (-> stop je met hormoonzalf dan komt de klacht terug),
maar het lichaam herstelt op een natuurlijke manier.

Betere afweer van infecties en ziektes 
Het immuunsysteem wordt door een homeopatisch geneesmiddel sterker. Het lichaam is dan beter bestand tegen acute ziektes en infecties. Terugkerende klachten krijgen minder kans en worden sneller overwonnen.

Zacht en geleidelijk 
Homeopathie stimuleert ons natuurlijke verdedigingsmechanisme om zichzelf te genezen.
De werking zacht en geleidelijk maar de resultaten zijn krachtig en langdurig.

Preventief
Door het immuunsysteem sterker te maken met homeopathie wordt de mens geholpen ziekten en infecties beter af te weren.

Niet verslavend 
Homeopathische middelen geven geen bijwerkingen en zijn niet verslavend.

Makkelijk in te nemen
Homeopatische medicijnen worden door middel van kleine zoete korrels of tabletten ingenomen en lossen makkelijk in de mond op.

Geen schadelijke bijwerkingen
Een speciaal proces verfijnt de werking van de homeopatische medicijnen en neemt eventuele bijwerking weg. Het is daarom ook veilig voor baby’s en veilig gedurende de zwangerschap, hoewel aan te raden is tijdens de zwangerschap een gekwalificeerd klassiek homeopaat te consulteren.

De hele mens
In de klassieke homeopathie is de hele mens belangrijk en kan dat ene middel álle klachten gunstig beïnvloeden. Een homeopathisch recept is niet voor elke patiënt gelijk. De homeopaat kijkt namelijk zowel naar specifieke klachten als naar persoonlijke kenmerken. Een patiënt is meer dan zijn kwaal of klacht. Daarom stemt de homeopaat het geneesmiddel, de dosis en de frequentie zorgvuldig af op de persoon. Homeopathie is geschikt voor iedereen, zowel bij acute als chronische aandoeningen, bij lichamelijke én geestelijke klachten.

 

Uitspraak zaak Reclame Code Commissie

05/03/2021

Rechtszaak Reclame Code Commissie

De Reclame Code Commissie heeft uitspraak gedaan in de zaak rondom een tekst op de website van de Vereniging Homeopathie.

De zaak draaide om het vraagstuk of de Vereniging mag communiceren dat er vele wetenschappelijke onderzoeken zijn die werkzaamheid aantonen bij vele indicaties. De klager, die werd ondersteund door de Vereniging tegen de Kwakzalverij, beweerde dat er geen wetenschappelijke onderzoeken zouden zijn en had geëist dat ze deze tekst van hun website moesten verwijderen. Aangezien er wel degelijk positieve wetenschappelijke homeopathie studies zijn, heeft de Vereniging Homeopathie het afgelopen jaar gestreden voor haar gelijk.

Bezwaar

Na een eerste Voorzittersuitspraak vorig jaar, heeft de Vereniging Homeopathie bezwaar ingesteld bij de Reclame Code Commissie (“RCC”). In deze eerste uitspraak had de Voorzitter – onterecht – allerlei onjuiste en beperkende voorwaarden gesteld die publicaties en reclame over homeopathie onnodig aan banden zouden leggen. Die zijn nu allemaal van tafel, en dat is terecht.

Positief

De uitspraak is positief voor de homeopathie. De uitspraak bevestigt in heldere richtlijnen dat we reclame mogen maken voor homeopathie en homeopathische behandelwijzen en homeopathische middelen. Ook mogen we op websites mededelingen doen over de werkzaamheid van homeopathische producten en over de wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan bij diverse kwalen en aandoeningen. De RCC heeft daarbij aangegeven dat de teksten voldoende genuanceerd moeten zijn, zodat de consument goed geïnformeerd wordt. 

Onderzoeken

De Vereniging Homeopathie blijft doorgaan met het publiceren van steeds weer nieuwe nationale en internationale onderzoeken over de werkzaamheid van homeopathie ten aanzien van diverse kwalen en aandoeningen. Waar passend voorzien van een toelichting bij het betreffende onderzoek.