Voorbeelden chronische klachten

chronische klachten en homeopathie gonnie enteChronische peesschede ontsteking

Een man heeft een chronische schouder klacht. Door zwaar werk blijft de pijn in zijn schouder keer op keer terug komen.
Een week na inname van het homeopathische geneesmiddel is tot zijn eigen verbazing de klacht over. Hij had het nog niet eens gemerkt. ‘’als het weg is dan denk je er ineens niet meer aan’’ ontdekt hij.
Een jaar later belt hij nog een keer terug of ik nog wat van die korreltjes voor hem heb. Hij heeft zich overbelast en oude klachten komen terug. Een dosis van het middel helpt hem er snel van af.

Astma patiënt

Een patiënt komt met astmatische klachten en eczeem wat hij sinds zijn 10e heeft.
Hij gebruikt veel medicatie. De astma is erger bij vochtig weer. Vooral in het voor en najaar voelt hij zich slechter.

De eerst week na het middel voelt hij zich eerst wat dagen slechter. Hij heeft erg veel snot en heeft een gevoel van druk op de borst. Toch heeft hij het gevoel dat hij meer energie heeft en hij blijft goed slapen. Dit zou voorheen niet zo zijn.
Na 6 weken vertelt hij op het vervolgconsult dat zijn longklachten langzaam wat beter werden. De stekende pijn die er vaak zat is helemaal weg. Er is vooruitgang in zijn gezondheid. Hij voelt zich al veel beter dan voor de behandeling.

Hij wordt in de anderhalf jaar die volgt steeds sterker. In overleg met zijn specialist bouwt hij zijn medicatie af zonder dat dit problemen geeft. Dit was voorheen niet mogelijk.
Steeds als hij acuut verkouden is neemt hij contact op om te overleggen wat hij moet doen. Soms moet hij het middel herhalen omdat zijn energie daalt, maar steeds vaker komt hij er gewoon zelf doorheen. Door de tijd heen wordt zijn huid rustiger en hij kan inmiddels zonder hormoonzalf. Hij is fitter, energieker en zit emotioneel veel beter in zijn vel.

Angst

Deze patiënt heeft sinds een aantal jaren last van plotselinge angsten. Er zijn een aantal dingen gebeurd waardoor het zover heeft kunnen komen. Hij zit thuis met een burn-out.

Drie maanden na het eerste middel voelt de patiënt een positieve verschuiving. Het gaat een stuk beter met hem.
Als er een aantal oude lichamelijke klachten terugkomen die lang weggeweest waren worden ook deze behandeld. Psychisch voelt de patiënt zich in de loop der tijd steeds verder opknappen.
Er zijn nog een aantal middelen nodig en na een jaar is hij heel tevreden over hoe het met hem gaat. Hij zit weer goed in z’n vel en functioneert stabiel.

Klachten na Cannabis gebruik (Wiet)

Deze patiënt komt met de de volgende klachten: slechte concentratie, lusteloosheid, problemen met het geheugen, verwarring, gevoel van controle- verlies, gevoel dat alles onwerkelijk is en plotselinge angstaanvallen.
Deze problemen bestaan na een paar keer geblowd te hebben.

Na inname van het homeopatische middel voelt deze persoon de volgende dag al een duidelijke verbetering. Na 3 weken is er een terugval waarop na overleg het middel herhaalt word. De verbetering die hierop volgt gaat nog dieper en de patiënt voelt zich zekerder worden.
De angsten zijn er veel minder vaak en het gevoel van controleverlies en onwerkelijkheid is er niet meer. 4 maand later is nog een laatste herhaling nodig waarna hij het gevoel heeft weer helemaal de oude te zijn.

Behandeling chronische klachten

Het homeopathische middel stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam zodat het op eigen kracht de ziekte kan overwinnen. Dit is een proces wat bij chronische klachten doorgaans tijd kost. Hoelang het duurt hangt o.a. af van de diepte van de klacht. Soms zijn chronische klachten verrassend snel te verhelpen.
Wanneer iemand niet op het eerste middel reageert moet er verder gezocht worden naar een ander middel. Zo’n voorbeeld staat niet vermeld maar kan ook voorkomen.

Als homeopaat heb ik geheimhoudingsplicht. Bovenstaande voorbeelden zijn daarom aangepast maar wel gebaseerd op hoe het in de praktijk gaat.