Voorbeelden behandelde kinderen

baby's en kinderen en homeopathieEczeem bij een zuigeling
Pim van 5 maanden heeft flink last van eczeem bij de ellebogen, knieën en buik. Het kindje krabt er veel aan, is onrustig en slaapt slecht vanwege de jeuk.
Gedurende 2 weken wordt iedere dag een lage dosis van het passende middel gegeven. Na 2 weken wordt de huid rustiger.
Nu krijgt Pim een hogere sterkte van het middel.
Weer twee weken later is het eczeem een stuk beter. Na drie maand is het uiteindelijk helemaal over. Ook de ontwikkeling gaat ineens weer sneller. Een herhaling is in een half jaar lang niet meer nodig, tot moeder een half jaar later belt omdat het kindje een acute oorontsteking heeft. Na nog eens een dosis van hetzelfde middel is de pijn de volgende dag veel beter en de tweede dag is het over.

Chronische verkoudheid
Vanaf zijn geboorte is Stijn (4 jaar) bijna altijd verkouden. Op vaccinaties heeft hij niet goed gereageerd. Hij werd steeds lustelozer en gedijde niet goed.
Na 4 maanden behandelen en twee middelen is de verkoudheid over. Hij is energieker en vrolijker, heeft meer zelfvertrouwen en hangt hij niet meer zo aan moeder. Stijn is nu nog ongeveer twee keer per jaar verkouden als het heerst, maar dit geeft geen problemen.

Bas is 8 jaar
Zijn moeder vertelt: “Elke dag om drie uur komt er een orkaan uit school. Hij moet altijd iets bewegen en binnen de kortste keren heeft hij een enorme bende om zich heen en maakt hij ruzie met zijn broertje”. Zijn meester heeft haar verteld dat het op school ook niet zo lekker gaat. Bas heeft veel moeite om zich op zijn werk te concentreren, ziet alles en kan maar met moeite even op zijn stoel blijven zitten.
Na een paar homeopathische middelen gaat het vier maanden later een stuk beter op school. Bas kan zich beter concentreren en heeft minder moeite met stil zitten. Thuis is er duidelijk minder ruzie en is de rust wat weergekeerd. Bas vertelt:
“Dat wilde gevoel in mijn hoofd heb ik niet meer, dat voelt veel fijner zo. Dan is niet iedereen steeds boos op mij.”

Angstig en slecht slapen
Marije is een meisje van anderhalf jaar oud. Overdag is er niks aan de hand. De problemen spelen alleen ’s nachts. Bijna elke nacht wordt Marije een paar keer krijsend wakker. Ze staart je met grote ogen aan, maar lijkt niets te zien.
Ze lijkt helemaal in paniek. Haar ouders hebben het gevoel dat ze op zulke momenten totaal onbereikbaar is. Ze kunnen haar niet tot rust brengen. Er zit niets anders op dan afwachten tot alles na een kwartiertje weer gezakt is en iedereen weer gaat slapen.
Marije heeft nog nooit een nacht doorgeslapen.
Na twee keer een homeopathisch geneesmiddel ingenomen te hebben is Marije de week erna nog twee keer ’s nachts wakker geworden. Opvallend was dat ze niet zo paniekerig was. Sindsdien slaapt ze heerlijk door, al weer een half jaar lang. Een hele verademing voor haar ouders.

Als homeopaat heb ik geheimhoudingsplicht. Bovenstaande voorbeelden zijn daarom aangepast maar wel gebaseerd op hoe het in de praktijk gaat.