De behandeling

behandeling homeopathie gonnie enteAls u een afspraak maakt plan ik u de eerste keer in voor anderhalf uur.

In het eerste gesprek neem ik zorgvuldig met u door welke klacht u heeft. Waar worden de klachten slechter of beter door en wat zijn de details. Ik bespreek uw eventuele ziekte geschiedenis, maar ook hoe u als mens ongeveer in elkaar zit. Om een passend homeopatisch geneesmiddel voor u uit te zoeken moet ik begrijpen hoe uw ”blauwdruk” er uit ziet. Ieder mens is uniek en iedere klacht reageert op een ander homeopatisch geneesmiddel en daarom moet ik u een beetje leren kennen.

Na analyse van alle informatie krijgt u het homeopathische geneesmiddel wat bij uw klachten past.
Bij lichte klachten of bij acute klachten is vaak éen middel voldoende.
Bij zware aandoeningen zijn over het algemeen meerdere middelen nodig.
Als ik tot een middelen keuze ben gekomen leg ik u uit hoe u het middel in kunt nemen en wanneer ik met u wil evalueren hoe het gaat. En ik leg u uit waar u het middel af kunt halen.

Hoe lang duurt een behandeling
De mate van verbetering van de klachten en de duur van de behandeling hangt onder andere af van de aard van de klachten, uw vitaliteit en hoe u op het middel reageert.

Wat komt nog meer te sprake
Ieder gesprek rond ik af met een aantal zaken te weten:
u dient kennis te nemen van de behandelovereenkomst, hierin staat o.a. de privacywetgeving benoemd, en de 24 uurs annuleringsregeling.
Ik vertel u wat de kosten zijn en hoe u de nota krijgt.
Verder ben ik geen arts. Ik stel geen diagnose. Als u ernstige klachten of verdachte klachten hebt zal ik u aanraden naar uw huisarts te gaan voor een diagnose. En als er reden is om tussendoor contact op te nemen naar aanleiding van een reactie op een middel of omdat er zich een andere klacht of acute ziekte aandient dat u altijd kunt bellen voor overleg.
Ik eindig het gesprek met het maken van een korte termijn planning voor een eerste update (telefonisch danwel per mail, hieraan zijn doorgaans geen kosten verbonden)
en ik maak een vervolgafspraak op tijd en datum met u.
Tot slot kunt u vragen stellen als u die dan nog heeft.

.

Wat te doen bij terugval van klachten die u eerder had of bij acute ziektes 
Als u in behandeling bent geweest en u krijgt weer klachten of u loopt wat op dan is het verstandig contact op te nemen.
Een voorbeeld: uw behandeling is klaar, de klachten waar u voor kwam zijn over.
Een jaar later krijgt u weer dezelfde klachten (terugval) of een heel andere klacht.
Neem dan a.u.b. contact met mij op.
Het is goed om op dat moment te overleggen of u weer een middel moet innemen.